ISO/TS 24672:2023

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٠٦ نوفمبر ٢٠٢٣

Nanotechnologies — Guidance on the measurement of nanoparticle number concentration

ملفات الوثيقة ISO/TS 24672:2023

الإنجليزية 50 صفحات
الإصدار الحالي
82.35 BHD

مجال الوثيقة ISO/TS 24672:2023

This document provides an overview of the methods used to determine the nanoparticle number concentration in liquid dispersions and aerosols. The methods described are the ensemble measurement techniques of differential centrifugal sedimentation (DCS), multi-angle dynamic light scattering (MDLS), small-angle X-ray scattering (SAXS) and ultraviolet-visible spectroscopy (UV-vis) and the particle counting methods of particle tracking analysis (PTA), resistive pulse sensing (RPS), single particle inductively coupled plasma mass spectrometry (spICP-MS), condensation particle counter (CPC), and differential mobility analysing system (DMAS). This document provides information on the use of each technique, along with considerations on sample preparation, advantages and limitations.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 150-2:2015
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية بحرينية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 2055-1:2016
GSO 2055-1:2015 
لائحة فنية بحرينية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 24490:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Cryogenic vessels — Centrifugal pumps for cryogenic service
ISO 21660-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Solid recovered fuels — Determination of moisture content using the oven dry method — Part 2: Determination of total moisture by a simplified method
ISO 29997:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Internships — Quality guidelines for host organizations
GSO 1796:2007
 
مواصفة قياسية خليجية
طرق اختبار العلب الألمونيوم المستديرة ذات القطعتين المستخدمة في تعبئة المواد الغذائية (المرطبات والعصائر)